Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ... «Το καινούργιο εγχείρημα δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε παλιά, σαθρά και φθαρμένα θεμέλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, ούτε πρόκειται να γίνει ΠΑΣΟΚ, παλιό ή νέο. Τελεία και παύλα», δηλώνει στη Real News ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου προειδοποιεί πως κανένα βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια καινούργια προοδευτική και σοσιαλιστική πρόταση πρέπει να είναι ορθάνοιχτη στον απλό κόσμο που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο αστικό κόμμα και σήμερα ριζοσπαστικοποιείται, αλλά πρέπει να πούμε ότι το καινούργιο εγχείρημα δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε σαθρά θεμέλια».Ο Κ.Σκανδαλίδης γράφτηκε σε τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ εξαρχής, αντιδρώντας έτσι στην διαγραφή του από τον Βενιζέλο. «Εγώ δεν έχω ομάδες» φώναξε ο Κώστας Σκανδαλίδης κατά την (προχθεσινή) σουρεαλιστική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Την προηγουμένη το βράδυ πάντως ο όψιμος αντιμνημονιακός Κώστας συνέτρωγε με την «ομάδα» του σε εστιατόριο του Ψυχικού. Ήταν εκεί με τους Γ. Κουτσούκο, Β. Αργύρη, Ν. Σαλαγιάννη και τον Μιχ. Κασσή που λίγες ώρες αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας τον Βενιζέλο...Ένα μαζικό «συλλαλητήριο» συσπείρωσης μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που μετά το Συνέδριο θα κινηθεί προς τους ψηφοφόρους, κυρίως σε αυτούς που του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, επιχειρεί να «προκαλέσει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς. Έχει τεράστια σημασία να θεσμοθετηθεί το ΠΑΣΟΚ, να αποπροσωποποιηθεί, να λειτουργεί ως ένα κανονικό ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα, που υπερβαίνει τα πρόσωπα, υπερβαίνει τις συγκυρίες», ήταν η φράση του Ευ. Βενιζέλου «Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».
«Με τους πολίτες που ήταν ΠΑΣΟΚ και τώρα έχουν απομακρυνθεί ήδη συναντήθηκα. Η διαγραφή μου και οι απόψεις μου με έφεραν κοντά τους. Με τον κ. Βενιζέλο δεν ξέρω», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέκλεισε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρεπε να εξαντλήσει την θητεία της και θα την στηρίξει μέχρι το τέλος.«Η διαγραφή μου από το ΠΑΣΟΚ είναι η δική μου ρήξη με το πολιτικό κατεστημένο» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος
«Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη συμβολή στην Ελλάδα. Θα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με την Άννα Διαμαντοπούλου , τον Γιάννη Ραγκούση , τον Ηλια Μόσιαλο και άλλα στελέχη» και τόνισε ότι η πολιτική του διαφέρει σε όλα από αυτήν της Νεας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
   
     ΄Ηταν λοιπόν κάποτε ένα Κίνημα, που έγινε κόμμα και κατέληξε απόκομμα.΄Ηταν ένα Κίνημα στο οποίο πίστεψαν πολλοί, μεταξύ αυτών κι εγώ, γιατί να το αποκρύψω άλλωστε,που προδόθηκαν από τους "ειδικευμένους" της εξουσίας, ένα Κίνημα που κυβέρνησε τη χώρα, το πώς οι απόψεις διίστανται για διάφορες περιόδους του-δεν είναι σκοπός της παρούσης ανάρτησης-και που κατέληξε εδώ που είναι σήμερα, πάνω από το πολιτικό του πτώμα να ερίζουν για τα ιμάτιά του διάφοροι αργυραμοιβοί.΄Ηταν κάποτε ένα Κίνημα...θα μπορούσε να ήταν και τίτλος βιβλίου, αλλά είναι μόνο ένα τίτλος τέλους...Γιατί;


Γιατί από το ΠΑΣΟΚ έφυγαν όσοι το πίστεψαν και έμειναν όσοι το «λήστεψαν»(και χωρίς εισαγωγικά άμα λάχει)...
Γιατί δεν έχει πια λόγο ύπαρξης το σώμα του, όταν έχει απωλέσει προ πολλού την ψυχή του.
   Είναι η δική μου συμβολή στον διάλογο για την...ανασύστασή του...λες κι είναι εταιρεία...ΕΠΕ ή ΑΕ; Λίγη σημασία έχει πια!
                                                                               Καλημέρα σας
                                                                          Γιώργος Δ.Σκαπέτης  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα