Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ!!!

Με το αφιέρωμα στα 50χρονα του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο ελληνικό τραγούδι , έκλεισε ο φετινός κύκλος του φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ που στέφθηκε από επιτυχία, μια που κατάφερε με ελλιπή έως ανύπαρκτη χρηματοδότηση, να παρουσιάσει ένα τεράστιο έργο , όλο τον χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαιρινό τρίμηνο. Είναι πράγματι ,εκτός από άξια απορίας και αξιέπαινη η προσπάθεια, των ανθρώπων που απαρτίζουν τον πυρήνα του πολιτισμού του δήμου Πυθαγορείου, πώς με τόσο λίγα διαθέσιμα, έκαναν τόσα πολλά.
Και δεν θέλω να μπω σε αντιθέσεις, αλλά σε συγκρίσεις δεν μπορώ παρά να μπω, όταν άλλοι θεσμοί, με ευτραφέστερους προϋπολογισμούς και πάγιες χρηματοδοτήσεις παρουσιάζουν λιγότερο έργο και σε λιγότερο εύρος χρόνου. Το φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων, από ομιλίες επιστημονικού, ιστορικού ή άλλου ενδιαφέροντος για τους πολλούς κι όχι για κάποιους ειδήμονες, θεατρικά και μουσικά σχήματα, αλλά αξιοποιώντας παράλληλα και το ντόπιο δυναμικό για να τιμήσει ανθρώπους και διαδρομές ζωής. Και οι εκδηλώσεις του-είναι αυτή η περίφημη ειδοποιός διαφορά- εκτείνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τις εποχές των ισχνών αγελάδων, καλύπτοντας τις πολιτιστικές ανάγκες μας κι όχι μόνο την περίοδο του «θερισμού».
Στο αφιέρωμα για το τεράστιο έργο του Λευτέρη Παπαδόπουλου στην αίθουσα ΣΙΒΥΛΛΑ του Ντόρυσσα συμμετείχαν με αξιοπρεπή παρουσία, η υψίφωνος Ζαφειρούλα Χατζηφωτίου, με την αισθαντική φωνή της με τη συνοδεία του υπέροχου Σταύρου Μιχαλόπουλου στο ακορντεόν, η γυναικεία χορωδία του δήμου Πυθαγορείου υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Κανάρη και την πιανίστα Κάτια Θεοχαροπούλου, η μουσική συντροφιά Πυθαγορείου με την «ενίσχυση» του Γιάννη Λουλουργά, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η τραγουδιστική παρουσία του γνωστού από την εποχή του νέου κύματος και από τηλεοπτικές εκπομπές Τάκη Κωνσταντακόπουλου. Την παρουσίαση έκανε με κατάθεση προσωπικών μαρτυριών και συναισθημάτων η Κούλα Καραμηνά, ενώ λόγια για τον ποιητή σε πρώτο πρόσωπο είπε η Κλεονίκη Μπουλά, από το νέο αίμα του φεστιβάλ, που η παρουσία της εγγυάται τη συνέχειά του.
Οι ευχές περίσσεψαν στο τέλος της εκδήλωσης, τελευταία του χρόνου άλλωστε, από την πάντα απλή και συναισθηματική Κική Παντελόγλου για όλους. Κι απ΄ όλους εμάς ευχές σε κείνη και στον συν-εργάτη Σωτήρη Μαργιωρή, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, για ένα ακόμα πιο δημιουργικό 2010.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα