Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Τι φταίνε οι καημένες οι Βρυξελλιώτιδες;

Κορίτσια, αυτή φταίει για το κακό που σας βρήκε. Τη λένε ΄Ινγκριντ Βαντενμπός, είναι Βελγίδα, Βρυξελλιώτις... Είδατε που λένε συνεχώς οι Βρυξέλλες και οι Βρυξέλλες; Τι φταίει η πόλη; ΄Ε, άλλο τόσο φταίει και η εικονιζομένη. ΄
Αλλοι φταίνε, αυτοί που σας καθησύχαζαν ως τώρα, ως την ύστατη στιγμή της έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης, όλοι οι ψευτοδικηγόροι, οι ψευτοθόδωροι... Και τι νάκαναν θα μου πείτε... Από την αρχή που επήλθε η ολοκλήρωση της ενοποίησης και εκτονώθηκαν πάνω μας όλοι, ανέραστοι κι αυνάνες, έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ότι διακρίσεις μεταξύ αντρών και γυναικών δεν υφίστανται στην ενοποιημένη Ευρώπη, ότι είμαστε όλοι ένα, ότι γίναμε ένα κουβάρι, ότι εδώ είναι Ευρώπη δεν είναι παίξε-γέλασε, δεν υπάρχουν ισχυρά και ασθενή φύλα, ο κιμάς κόπτεται αδιακρίτως, ούτε καν στο σεξ υπάρχουν διακρίσεις(ξέρετε, ο άντρας από πάνω η γυναίκα από κάτω κλπ.), άρα γιατί να υπάρχει στις συντάξεις;.
Αν όμως δεν ήθελαν να το ξεκαθαρίσουν, θα μπορούσε η ελληνική πλευρά, η καθημένη επί του εδωλίου του φοβερού ευρωπαϊκού βήματος, στην απολογία της να ισχυριστεί τα εξής επιχειρήματα: ΄Οτι εμείς οι ΄Ελληνες, γιουνισέξ, δεν γίναμε ποτέ Ευρωπαίοι, με την πλήρη έννοια του όρου, δεν ολοκληρώσαμε ποτέ, παρά τις παλινδρομήσεις μας,, δεν γίναμε ποτέ Ευρωπαίοι π.χ. στους μισθούς, στις κοινωνικές παροχές, στις προνοιακές δομές και τις υπηρεσίες, στις ανεργιακές παροχές, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής... Γιατί να είμαστε Ευρωπαίοι δηλαδή στις συντάξεις; Ποιά θα ήταν ομοφώνως η απάντηση-απόφαση του Ευρωδικαστηρίου; Ας προσέχατε κι ας γινόσαστε τόσα χρόνια, απαλλαγή λόγω ευηθείας δεν προβλέπεται.
Το ξέρετε το ανέκδοτο με το ξενοδοχείο που χρέωνε ένα σωρό παροχές, που ο πελάτης δεν είχε κάνει χρήση και του λέγανε... εδώ ήταν η πισίνα ας την χρησιμοποιούσατε, εδώ ήταν το τζακούζι ας κάνατε, εδώ.... Και λέει κι ο άλλος, τότε θα σας κάνω κι εγώ μήνυση ότι πήγατε με τη γυναίκα μου... μα εγώ δεν πήγα λέει ο ξενοδόχος... εδώ ήταν ας πηγαίνατε!!! Κάπως έτσι μου μοιάζει.
Αλήθεια... τόσα χρόνια γιατί δεν γίναμε Ευρωπαίοι σε όλα αυτά τα θετικά και μόνο στα αρνητικά μας θέλουνε;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα