Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Φουτουριστικές διεγέρσεις

Η Μicrosoft σχεδιάζει πρόγραμμα που θα κατασκοπεύει τους εργαζομένους!
ΤΗΕ ΤΙΜΕS Των Αlexi Μostrous David Βrown
Ένα πρόγραμμα τύπου Βig Βrother, ικανό να παρακολουθεί την παραγωγικότητα ενός εργαζομένου, τη φυσική κατάσταση και την επάρκειά του, αναπτύσσει η Μicrosoft. Κάθε πλευρά της ζωής του εργαζομένου- από τον καρδιακό ρυθμό ώς ένα ένοχο χαμόγελο- θα καταγράφεται και θα αναλύεται αμέσως από το φουτουριστικό σύστημα της αμερικανικής εταιρείας.
Oι «Τάιμς» διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από τη Μicrosoft για ένα σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο συνδέει τους εργαζομένους με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους μέσω ασύρματων αισθητήρων που μετρούν τον μεταβολισμό τους. Το σύστημα θα επιτρέπει στους διευθυντές να παρακολουθούν την επίδοση των εργαζομένων μετρώντας τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος, την κίνηση, τις εκφράσεις του προσώπου και την αρτηριακή πίεσή τους. Τα συνδικάτα εκφράζουν φόβους ότι εργαζόμενοι μπορεί να απολύονται με βάση την εκτίμηση της ψυχολογικής κατάστασής τους από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το μηχάνημα της φωτογραφίας δεν έχει σχέση με το θέμα, πρόκειται για το CERN έναν προσομοιωτή που θα πάει αυτούς που ερευνούν εκεί πέραν του Ατλαντικού, στην αρχή του κόσμου μας για να δουν από πού ξεκινήσαμε για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε(Ταξιδιώτης του παντός, λέει ο Δήμος Μούτσης). Πού φτάσαμε; Να μας βάζουν σε λίγα χρόνια(στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας)τσιπάκια και ηλεκτρόδια για να παρακολουθούν οι "στρατηγοί πίσω από τις κάμερες"(Κ.Τριπολίτης-"Μπούμ")τον μεταβολισμό μας, την θερμοκρασία μας, τις κινήσεις, μέχρι και την πίεσή μας, "...από τον καρδιακό ρυθμό μέχρι ένα ένοχο χαμόγελο" όπως λέει το δημοσίευμα. ΑΠΟΡΙΑ: Την σεξουαλική διέγερση θα την μετράνε τα ηλεκτρόδια; Θα ήθελα να το ξέρω αυτό, φαντάζομαι κι αυτοί το ίδιο, για να ξέρουν πότε...κινδυνεύουν!

1 σχόλια:

Τη 1/30/2008 , Ο χρήστης Blogger ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ο κοσμος της ταινιας 1984 ειναι πλεον γεγονος....

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα