Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Γειά και χαρά σου βρε Αντύπα!

Το τραγούδι στο οποίο παραπέμπει ο τίτλος θα το θυμάστε...Διονύσης Σαββόπουλος, δεκαετία ΄60 και... "...είπα γειά χαρά σου στον Αντύπα, κι άφησα ξοπίσω μου μια τρύπα...".
Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει-κι εδώ είναι που έρχεται ένα άλλο τραγούδι, που παραπέμπει σε άλλον Αντύπα, τον γνωστό λαϊκό αοιδό, που έκανε σουξέ κάποτε το άσμα: "μετακομίζω γιατί χωρίζω..."(ας ελπίσουμε να μην βγει προφητικό). Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν μετακομίζει εκ της Χαριλάου Τρικούπη οδού(της επονομαζόμενης και λογοπαικτικώς Τρικολάου Χαρούπη) γιατί δεν χωρά πια εκεί, μεγαλώσαν οι δουλειές τους(ή μήπως οι κοιλιές τους και ασφυκτιούν;) και πάει σε άλλο κτίριο...ναι αλλά πού; Στην οδό...Αμερικής!!!
Επί της οδού Αμερικής λοιπόν η νέα στέγη και επειδή συνηθίζεται στις μετακομίσεις να αγοράζονται νέα έπιπλα και σκεύη, τους δίνω μια ιδέα για τα μαχαίρια(τα οποία στα κόμματα είναι εκ των ων ουκ άνευ, ως γνωστόν).
Τι θα γίνει τώρα το ιστορικό κτίριο της Χ. Τρικούπη; Για μουσείο σοσιαλισμού δεν το βλέπω, αλλά πού ξέρετε, μπορεί να στεγάσει οσονούπω τα... οράματα άλλων.




1 σχόλια:

Τη 1/17/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γεώργιε, έχει ένα τραγούδι ο Κηλαηδόνης που τιτλοφορείται "Αμαρυλλίδος στριτ" κι οι στίχοι: Πράσινο, γαλάζιο πράσινο, βαθύ μπλέ, γαλάζιο μοβ..., οπότε εκεί στην πλατεία Αμερικής, κάτω στης Μαργαρίτας τ΄Αλωνάκι στήσαν τρελό χορό τα μελισσόπουλα, παίζει ο Γιωργάκης το βιολί και ο Βάγγουλας το ντέφι, πε΄ρασε κι ο Κουλουράκης και τους λέει , χαράς το κέφι...Λοιπόν στη μετακόμιση απο το Χαριλάου-όχι το γήπεδο- να μην ξεχάσουνε το κουταλάκι εκείνο που τάϊζε η Μιμίκα τουρτίτσα τον ιδρυτή. Δημητρούλα μου γεια σου πάρτα όλα δικά σου. η δε μάδερ Μαργαρίτα, δεν μαδάει τις μαργαρίτες, αλλά μια ευχαρίστηση θα την έχει, γιατί το Αμερικής, της θυμίζει πατρίντα...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα