Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σε δυό εκλογές... ανάμεσα!

Πέρασε η πρώτη Κυριακή των εκλογών, που μπορεί μεν να έχει καθιερωθεί σαν περίπου τα προκαταρκτικά της σεξουαλικής πράξης, με την ίδια να παραπέμπεται μια Κυριακή αργότερα για τη φάση της ολοκλήρωσης, αλλά, δεν παύει να είναι σημαντική στην όλη διαδικασία, μια που η οργασμική διαδικασία συντελείται κυρίως σαυτή. Είναι η πρώτη Κυριακή που συμβαίνουν οι μαζικοί-ατομικοί οργασμοί(οξύμωρο, αλλά έτσι είναι), και απλά την δεύτερη αναμένεται η ολοκλήρωση για να εκπληρωθούν οι μύχιοι πόθοι του καθενός.
Ευρισκόμενος λοιπόν εν μέσω των δύο σκελών της εκλογικής διαδικασίας ο "ποιητής"(εγώ εν προκειμένω), προσπαθεί να αποτυπώσει στην εξέλιξη του χάρτου, την ηλεκτρονική μορφή του κειμένου, τις εντυπώσεις του από όσα παρετήρησε. Τις εντυπώσεις αυτού του ιδιάζοντος μπανιστηριού και-μην παρασύρεστε-δεν υπονοεί τίποτα η άνω φωτογραφία, με το μοντέλο από την ανοιξιάτικη κολεξιόν εξ Ινδίας και το μοντελάκι από... πατάτες. Οι πατάτες φρονώ ότι ταιριάζουν στο μετεκλογικό σκηνικό, μετά την πρώτη εκλογή, χτες και σήμερα δηλαδή, και μάλιστα από τη στιγμή που ο α-μνημόνιος Πάνος, πρώην υπουργός θαλασσίων υποθέσεων(τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο σαυτή τη πολιτική ζωή, που συμ-βιώνουμε), βγήκε, και ως άλλος Δον-Κιχώτης ξιφούλκησε υπέρ του αντιμνημονιακού, απελευθερωτικού αγώνα, από τα δεσμά της ΔΝΤυραννίας. Από κείνη τη στιγμή και μετά οι πατάτες έγιναν το σύμβολο και όχι μόνο, αλλά άρχισε να "μαδάει" μέχρι το μοντελάκι το Ινδικό, αφού το Ικαριακό μοντέλο, αποσύρθηκε από τη πασαρέλα για να αλλάξει και να φορέσει κάτι σε πιο... φρουτώδες...
... Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε δηλώσεις και αντιδηλώσεις, αλλά η νεοδημοκρατική απόσταση Σάμου-Ικαρίας, πρέπει να αυξήθηκε τόσο, που τύφλα νάχει η αφρικανική πλάκα η σεισμογενής. Το ότι το 2010, ένας χρόνος τόσο έντονος πολιτικά, με τρόικες, ΔΝΤ, μηχανισμούς στήριξης, δανεισμούς και περικοπές θα τέλειωνε με την μάχη της Ικαρίας, λάϊβ, από τη μια Κυριακή στην άλλη, με το μνημόνιο να τόχουν βάλει κάτω και να το πατάνε ένθεν-κακείθεν ποιός θα το βουλιάξει περισσότερο, δεν θα πίστευε ούτε η κοπελιά της άνω φωτογραφίας, που πρόταξε τα στήθη της για να συναποτελέσουν τα ψηφία του έτους,Οτι δηλαδή κάποια άλλα στήθη προτάσσονται για μια τόσο μικρή νήσο της χώρας.
Από την άλλη οι του ΚΚΕ, αντιμνημονιακοί εκ φύσεως(γενικά "αντι" εκ φύσεως), έχουν τον καημό τους για την εκλογή, είναι διατεθειμένοι-μην κρυβόμαστε-να δεχθούν οποιαδήποτε προσφορά ψήφων και να τους ανταλλάξουν προκειμένου να διαφυλάξουν τα ιερά και τα όσια της "φυλής", αλλά ότι θα μπέρδευαν τόσο τους άλλους, πιστεύω πως δεν το περίμεναν ως εξέλιξη. Αυτοί είναι έτοιμοι, όπως οι κοπέλλες της φωτογραφίας να καταλάβουν ξανά τα χειμερινά ανάκτορα του ενός πλέον Ικαριακού δήμου.
Βέβαια εκτός από την σύγχρονη Ικαριάδα, και οι υπόλοιποι κάνουν γύρω-γύρω όλοι στη μέση οι προσεγγίσεις, με κάθε μέσο, των όποιων μπορούν να αθροίσουν τις ψήφους του, προκειμένου να μπουν νικητές στο μέγαρο(το δημοτικό, όχι της μουσικής) και εννοώ Θανικούς και Κατρακαζικούς, Βογιατζιδικούς και Γιακαλικούς...
... ενδεικτικό πάντως είναι ότι ο μόνος τομέας που δεν ακούστηκε καθόλου, δεν μπήκε στα διάφορα ραδιοτηλεοπτικά τραπέζια, ήταν τα οικονομικά, όχι μόνο του Καλλικράτους, τα μελλούμενα τουτέστιν, αλλά και τα υπάρχοντα, την κατάστασή τους, την στάθμη τους κλπ.
Αυτοί που δεν έχουν πάντως πρόβλημα με όλα αυτά και δεν μπαίνουν στις σκοτούρες των ενδιάμεσων ημερών και που μπορούν να πάνε ακόμα και για μπάνιο-που λέει ο λόγος-όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και μέσα στη βδομάδα, είναι οι της Υποτείνουσας εδώ και της ΑΚΠΙ στην Ικαρία, που ξεμπέρδεψαν με την μία τους εμφάνιση επί της εκλογικής πασαρέλας, έκλεψαν τις εντυπώσεις, πλασάρισαν τα μοντελάκια τους και τώρα έχουν βάλει κάτω τα πατρόν ετοιμάζοντας την επόμενη κολεξιόν ανεπηρέαστοι.
Εν κατακλείδι αδέρφια αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου, η όλη εκλογική διαδικασία όπως έχει διαμορφωθεί και εξελιχθεί δια μέσου των χρόνων ως τα σήμερα, είναι ένα μεγάλο αγγούρι, όπως το εικονιζόμενο(μετά συγχωρήσεως), έχει πολύ τρέξιμο αν δεν έχεις μηχανισμό, έχει πολλά έξοδα(περισσότερα αν έχεις μηχανισμό), έχει πολύ άγχος... στοιχεία αντιβαίνοντα στην ηρεμία, την αναλυτική σκέψη και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Καλή ηρεμία λοιπόν να ευχηθώ, να νικήσει ο πιο καπάτσος που θα καταφέρει να προσποριστεί τα περίφημα "ψηφαλάκια" τα αναγκαία και να οργανωθούμε αμέσως μετά γιατί εκτός του Καλλικράτους ο οποίος έρχεται την 1η του έτους σαν "μπολιστρίνα"(για τους παλαιότερους), προηγουμένως έρχεται ένας χειμώνας ΝΑ μετά συγχωρήσεως(το εικονιζόμενο αγγούρι, κρίνεται ανεπαρκές να τον εκφράσει) και σίγουρα έρχονται νέα "βαρομετρικά" οικονομικής φύσεως.

Τι γυρεύει ο Ψινάκης, εν είδη οικιακής βοηθού στο τέλος της αναρτήσεως; Συγνώμη ρε παιδιά του λεκανοπεδίου και ευρύτερα, αλλά σαν πολλή τηλεόραση δεν βλέπετε; Είναι δυνατόν να ψηφίζετε λες και θα βγάλετε το νέο μουσικό είδωλο ή τη νέα σώου- γούμαν; Δηλαδή εσείς οι χιλιάδες που ψηφίσατε "Ψινάκεια" μην μου πείτε πως περιμένετε να σας λύσει τα προβλήματα της Αθήνας έτσι; Εκτός και... λέω... αν τόση εκτίμηση έχετε για τη πόλη σας που εκλέξατε αυτόν που της αξίζει... Λέω... !
ΚΑΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ (σε όσους πάνε)!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα