Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σ΄ ευχαριστούμε κύριε Νίκο...

Η ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ένας νέος πολιτικός Συνδυασμός, μακριά από κομματικές ταμπέλες και κομματικές σκοπιμότητες, θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νησιού μας, το μοναδικό Δήμο της Σάμου, όπως προέκυψε με τον «Καλλικράτη».
Νέοι άνθρωποι, όχι μόνο ηλικιακά αλλά και ουσιαστικά, ανοικτοί στο μυαλό και τη σκέψη, με ιδέες και οράματα, δημιούργησαν αυτή την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών που την ονόμασαν ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ.
Το εγχείρημα είναι τολμηρό, ακόμα και φιλόδοξο θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγνότητα των προθέσεων, την αγάπη τους για τον τόπο και την ανησυχία τους για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.
Η απουσία ενεργών πολιτών στο Δήμο Βαθέος, επέτρεψε την καταστροφή των πεζοδρομίων της πόλης και την κοπή των πεύκων στην οδό Δερβενακίων, για να περιορισθούμε σε δυο γνωστά θέματα.
Σήμερα, οι πολιτικές συγκυρίες είναι ευνοϊκές για τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό των Πολιτών. Το πολιτικό σύστημα των δυο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν τον τόπο συνεχώς από την μεταπολίτευση, έχει χρεοκοπήσει. Τούς έχουν πνίξει τα σκάνδαλα, η ανυποληψία και η λεηλασία του δημόσιου χρήματος. Οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Όμως, την ώρα της κάλπης θα κάνουν την υπέρβαση ; Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί το βράδυ των εκλογών.
Μερικοί ισχυρίζονται ότι οι νέοι που απαρτίζουν τον Συνδυασμό ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ δεν έχουν πείρα και δεν θα τα καταφέρουν στην Διοίκηση του Δήμου. Πράγματι, είναι ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πείρα στην διαπλοκή, δεν ξέρουν να κρύβουν τους νόμους στα συρτάρια, για να εξυπηρετούν τούς κομματικούς φίλους. Δεν έχουν πείρα από μίζες, από υπερβάσεις, από τεμαχισμούς έργων. Δεν ξέρουν να κόβουν πεύκα, να απογυμνώνουν την πόλη από το πράσινο.
Μήπως όμως αυτό το μειονέκτημα είναι αρκετό για να τούς εμπιστευτούμε ;
Δεν γνωρίζω, αν το βράδυ των εκλογών, ο Συνδυασμός ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ μπορεί να κάνει την έκπληξη, όμως εκείνο που γνωρίζω είναι, ότι στο νέο Δήμο, πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή παρουσία του Συνδυασμού των πολιτών. Το κέρδος θα είναι μεγάλο. Για πρώτη φορά οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θα έχουν φωνή μέσα στα θεσμικά όργανα του Δήμου. Είναι ανάγκη, ύστερα από χρόνια σε μετερίζια εθελοντικής επιστράτευσης, να μεταφερθεί ο αγώνας για μια άλλη μορφή ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, στα κέντρα των αποφάσεων, εκεί που διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.
Νίκος Νόου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα