Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Ακριβά τα μπρόκολα,φτηνό το παντεσπάνι


Ο κύριος κάτω από τα ζαρζαβάτια(κι εγώ σήμερα το πρώτον άκουσα το όνομά του) είναι ο υφυπουργός Άνάπτυξης Γ.Βλάχος και θα έλεγα ότι καλά έκανε ως τώρα και δεν εμφανιζόταν και δεν έκανε δηλώσεις, αν κρίνω από τα όσα είπε σήμερα στο ραδιόφωνο, όταν του ετέθη το θέμα της ακρίβειας(λέω του ετέθη, γιατί καθώς αποδεικνύεται διαχρονικώς, οι περισσότεροι από αυτούς που μας κυβερνάνε λίγη έως καθόλου σχέση έχουν με την σκληρή δι΄ ημάς καθημερινότητα. Τι είπε;
Ειδικό μενού από το οποίο θα πρέπει να απουσιάζουν λαχανικά και φρούτα, που λόγω κερδοσκοπίας οι τιμές τους εξακοντίσθηκαν το τριήμερο αυτό, συστήνει ο επί της Ανάπτυξης υφυπουργός Γιώργος Βλάχος. Με δίαιτα «χτυπήστε» την ακρίβεια. «...Φάτε κάτι άλλο, μη φάτε μπρόκολο σήμερα» σύστησε στους καταναλωτές από ραδιοφώνου ο υφυπουργός σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να ξορκίσει την άγρια κερδοσκοπία και στο συγκεκριμένο κηπευτικό (και σε όλα τα υπόλοιπα βέβαια). Ο προϊστάμενος υπουργός του, Χρήστος Φώλιας, μερικές ώρες αργότερα θα... αναγορεύσει τον καταναλωτή σε «βασιλιά» της αγοράς, ικανό να απομονώσει τους κερδοσκόπους.
Αυτό που μου τη δίνει με τους κυβερνώντες τούτους, είναι το δούλεμα που μας κάνουν, όπως την άλλη φορά ο άλλος με το τανγκό της ακρίβειας, καθώς και η προκλητικότητα στην προσπάθεια να βγάλουν την ουρά τους απέξω από το φαινόμενο. Μη φάτε μπρόκολο σήμερα σου λέει...και τι να φάω; Κουνουπίδι; Φτηνότερο νομίζεις είν΄αυτό; Φάε λάχανο...και γιατί να φάω λάχανο; Αμ τι να φας; Να φάω...Το παίγνιο λέγεται ως γνωστόν κολοκυθιά και σε λίγο δεν ξέρω αν θα παίξουμε και μπουνιές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα