Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Λόγια μετρημένα και σταράτα


Μα θα μου πείτε τα του αρχιεπισκόπου σε μπλόγκ και μάλιστα εσύ, σοσιαλιστής-άνθρωπος να ασχολείσαι; ΄Οταν ακούς κάτι που σου αρέσει και σε εκφράζει αγαπητοί μου επισκέπτες, το φιλοξενείς ευχαρίστως, όποιον κι αν αφορά. Κι αυτές οι πρώτες κουβέντες, απλές, καθαρές και σταράτες του νέου Αρχιεπισκόπου, για ζητήματα που μας πονάνε χρόνια τώρα, είναι αξιοπρόσεκτες και άξιες φιλοξενίας ακόμη και σε μπλογκ παλαιοσοσιαλιστών όπως εγώ. ΄Ολα άλλωστε, άρα και αυτά που είπε ο προκαθήμενος υπόκεινται στην βάσανο της αποδείξεως, μένει δηλαδή να αποδειχθούν στη πράξη. Ιδού λοιπόν τι είπε εν πρώτοις:
«ΤΑ ΕΣΟΔΑ από τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας να επιστρέφουν στον λαό ώστε να μη δημιουργείται με κανένα τρόπο η αίσθηση ότι έχει μετατραπεί ο Οίκος του Θεού σε οίκο εμπορίου». Μία ριζικά διαφορετική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας - σε σχέση με όλους τους προηγούμενους αρχιεπισκόπους- περιλαμβάνεται στις σημαντικές αλλαγές που έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Με μία εντυπωσιακή ομιλία στην τελετή της ενθρόνισής του, έδωσε το στίγμα της νέας εποχής που άρχισε για την Εκκλησία με την εκλογή του στις 7 Φεβρουαρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε «μήνυμα διαφάνειας προς τους εκκλησιαστικούς οργανισμούς και σε όσους ασχολούνται με τα διοικητικά και οικονομικά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος» υποδηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να μην ανεχτεί περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή διασπάθισης χρήματος. Άλλωστε πρόκειται για ένα ζήτημα που τον «πονάει» αφού ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση πριν από 10 χρόνια. Επιπλέον επιθυμεί η μητρόπολή του- με τα πρότυπα γηροκομεία να αποτελέσει παράδειγμα στο πώς πρέπει να αξιοποιείται η εκκλησιαστική περιουσία προς όφελος του λαού.
Αμήν!!!

1 σχόλια:

Τη 2/19/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Μη ξεγελιέσαι με το υφάκι της χαμηλοβλεπούσας παρθένου. Αυτό θα το έχει πάντα, για να θολώνει τα νερά. Η θεοκρατία στη χώρα μας αισθάνεται την ανάγκη μετά τη Χριστοδουλική λαίλαπα να φτιάξει λίγο το image της. Γι' αυτό και προώθησε το "σεμνό και ταπεινό" Ιερώνυμο. Μόνο ο Κωστάκης δηλ. θα έχει "σεμνή και ταπεινή" κυβάρνηση; Τελικά τίποτα δε θ' αλλάξει. Όσο για τις μεγαλοστομίες περί διαφάνειας και συνετής διαχείρησης της εκκλ. περιουσίας, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, γιατί πολλές περιπτώσεις κακοδιαχείρησης και εκατομμυρίων που έκαναν "φτερά" βαρύνουν κι αυτόν...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα