Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Οι τουαλέτες που έρχονται... από το μέλλον
Οι Νεοϋορκέζοι τις εγκαινίασαν ήδη με ικανοποίηση

Τhe New York Times
Οταν η γενναιόδωρη υποδοχή των τουριστών της Νέας Υόρκης επεκταθεί και πέρα από τα όρια της Γης στο Διάστημα, εκείνοι οι επισκέπτες θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους καθώς θα βρεθούν στις γυαλιστερές δημόσιες τουαλέτες του Madison Square Park. Πράγματι, οι χώροι αυτοί δεν θυμίζουν τόσο φορητές τουαλέτες, αλλά το είδος του δωματίου που θα επισκεπτόταν ο κάπτεν Τζέιμς Κερκ στο Starship Enerprise. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο μέλλον, που κοστίζει 25 σεντς.
Τα αποκαλυπτήρια των δημόσιων αποχωρητηρίων έγιναν την περασμένη Πέμπτη και ήταν η αρχή της εμφάνισης περίπου 20 ανάλογων εγκαταστάσεων στην πόλη, ύστερα από τουλάχιστον 30 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών. Οι νέες τουαλέτες έχουν θέα στη Madison Avenue και με την πρώτη ματιά μοιάζουν με στάση λεωφορείων. Φέρουν δύο αρχιτεκτονικά στολίδια, αμφότερα στην οροφή: μια μικρή πυραμίδα από γυαλί, σαν μικρό μοντέλο του Λούβρου, και μεταλλικό σωλήνα, που παραπέμπει στη θαλπωρή κάποιας παλιάς καλύβας. Κανείς, όμως, δεν κάνει την ανάγκη του παρατηρώντας την αρχιτεκτονική του χώρου. Οταν το πράσινο φωτάκι είναι αναμμένο, η επίσκεψη μπορεί να αρχίσει με 25 σεντς - κέρματα αποκλειστικά.
΄Οπως αντιλαμβάνεστε η χλιδή προχωρά ακάθεκτη κι έφτασε ήδη κι εκεί όπου πάει κανείς μόνος του, αλλά θέλει και να το απολαμβάνει(το άδειασμα γενικώς). Και βέβαια καμιά χλιδή δεν είναι δωρεάν, πώς θα μπορούσε αυτή. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην μπερδέψουν κάποιοι την στάση του λεωφορείου με αυτά τα νέα κατασκευάσματα και κυρίως να μην μπερδέψουν τις...χρήσεις!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα