Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Bollywood αλα ελληνικά!



Το Bollywood για όσους δεν γνωρίζουν, είναι το Hollywood της Ινδίας, η κινηματογραφική της βιομηχανία . Το "αλα ελληνικά" κολλάει λόγω Μαγγίνα και της φιλοξενίας των Ινδών με τα in μπλουζάκια κατά τον κ. Τράγκα. Το χαρακτηριστικό της ινδικής καλλιτεχνικής παραγωγής είναι οι ταινίες κίτς και τα κλαψιάρικα φίλμ, πάνω στη παλιά συνταγή της πάλαι ποτε διαλαμψάσης και στα καθ΄ ημάς Ναργκίς, ανταγωνίστριας της τότε της δικής μας Μάρθας Βούρτση ή της γειτόνισσας Χούλιας Κότσγιγιτ(τι πάω και θυμάμαι έ;). Μια τέτοια κοινή ελληνοϊνδική παραγωγή γράφτηκε και στις μέρες μας, με κοινούς πρωταγωνιστές και χώρους γυρισμάτων βίλλα γνωστού υπουργού στο...υπόλοιπο Αττικής! Τίτλος: "Παραιτήθηκα για ένα...κωλόσπιτο"(κοπυράϊτ του αειμνήστου Ευαγγέλου Γιαννόπουλου). Αυτός είναι ο ελληνικός τίτλος, γιατί υπάρχει και η ινδική βερσιόν, που είναι :"philoxenia from greek minister". Είναι ο τίτλος για την διεθνή καριέρρα της ταινίας, μια που δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη-τουλάχιστον ευρωπαϊκή, γιατί π.χ.στην Ινδία γίνεται-χώρα, υπουργός να φιλοξενεί Ινδούς. Τα σκηνικά απεικονίζουν ένα αναψυκτήριο, όπου υπουργοί, Ινδοί και άλλες νεοδημοκρατικές δυνάμεις, δροσίζονται υπό τους ήχους των θλιμένων τραγουδιών της Ναργκίς, ενώ οι φρουροί του υπουργού αποκρούουν τις επιθέσεις των Πρωτοθεμιτών, μιας ομάδας σφετεριστών της εξουσίας του. Το τέλος(ε, να μην σας κρατάω σε αγωνία) δεν είναι καθόλου χάππυ, ο υπουργός για λόγους ευθιξίας(όχι, δεν ξέρω πώς λέγεται στα ινδικά, στα ιαπωνικά ξέρω... χαρακίρι)παραιτείται και τη θέση του παίρνει...


...η Φάννη Πάλλη(πάλι;)Πετραλιά!!! Η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό(είχε πάει στο ΝΑΤΟ)και μόλις αποβιβάζεται του αεροσκάφους και ανοίγει το κινητό της...νάτο το υπουργιλίκι! ΄Αντε της λέει -με sms - ο πρωθυπουργός, τυχερή...καλό κουράγιο, με όλους αυτούς εξαγριωμένους ασφαλισμένους-ανασφαλείς. Αυτό εκτός των άλλων είναι και πρωτοτυπία και δείχνει πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί, αλλά και πόσο οι κυβερνήσεις έχουν προσαρμοστεί στα τεχνολογικά δεδομένα. Κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου έπαψε "εν πτήσει" τον Ασημάκη Φωτήλα από υπουργό(τι πάω και θυμάμαι σήμερα), αλλά τότε δεν υπήρχαν τα κινητά και τόμαθε μόλις κατέβηκε, ενώ τώρα η κ. Φάννη Πάλλη(πάλι;),μόλις κατέβηκε, άνοιξε το κινητό και είδε(πήρε) το μήνυμα ότι έγινε (πάλι;)υπουργός.


ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Καλό είναι να προσέχει κανείς τους Ινδούς του, τα αναψυκτήριά του και κυρίως την ...ασφάλειά του. Καλό επίσης είναι να μπει επιτέλους αυτή η τεχνολογία, που κάπου διάβασα ότι είναι επί θύραις, που τα κινητά θα είναι ανοικτά και εν πτήσει. Μα, είναι δυνατόν, να είσαι υπουργός επί ώρες και αντί να πετάς στα σύννεφα από τη χαρά σου, να είσαι στα 30000 πόδια; Πόδια είπα; Συγνώμη κ. Μαγγίνα, δεν εννοούσα την περίπτωσή σας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα