Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Πού πας ρε...Μπεναζίρ;

Χαμογελούσε όταν τη σκότωσαν

Στο χάος το Πακιστάν μετά τον θάνατο της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα
Η τελευταία φωτογραφία της Μπεναζίρ Μπούτο. Λίγο μετά θα κατέβει και θα μπει στο αυτοκίνητό της, όπου θα της επιτεθεί ο καμικάζι
Στη δίνη του εμφυλίου πολέμου κινδυνεύει να βυθιστεί το Πακιστάν μετά τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα της για να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία από τους στρατιωτικούς.
«Έβαλα τη ζωή μου σε κίνδυνο και ήρθα εδώ, διότι πιστεύω ότι η χώρα μου κινδυνεύει», ήταν τα τελευταία λόγια της 54χρονης Μπούτο προς τους οπαδούς της, σε πολιτική συγκέντρωση στο Ραβαλπίντι. Λίγο αργότερα η Μπούτο αποχωρούσε με το αυτοκίνητό της οπότε και δέχθηκε επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Γιαυτό ακριβώς την σκότωσαν, γιατί χαμογελούσε, γιατί ήθελε να φέρει ένα χαμόγελο σε μια χώρα που είναι δεκαετίες στενοχωρημένοι, με ανθρώπους σε απόγνωση και με στρατιωτικούς κατηφείς, που έχουν όπλα αντί για όπλο το χαμόγελο. Κάποιοι θα πουν ότι εκεί πέρα αυτοί οι τόποι δεν θα ησυχάσουν ποτέ και είναι "πολυτέλεια" να ασχολείται κανείς με τα τεκταινόμενα για πολλά χρόνια, όμως και η πλήρης αδιαφορία ημών των "δυτικών" δεν ωφελεί παρά μόνο αυτούς που παίζουν σκάκι τα συμφέροντά τους, γιατί οι χαμένοι είναι πάντα και εκ προοιμίου όσοι ζουν εκεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα