Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

"Λευκά"Χριστούγεννα στη Σάμο





Εικόνες από την προπαραμονή των Χριστουγέννων στη Σάμο, που διόλου δεν θυμίζουν τις συνήθεις κάρτες των ημερών με τα χιόνια(ενίοτε και στο καμπαναριό), το λευκό τοπίο και τους χοντροντυμένους ανθρώπους. Χριστούγεννα στη Σάμο με ελαφρό ντύσιμο, τουλάχιστον τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, καφεδάκι στις καφετέριες της παραλίας, τραπεζάκια έξω και τα μαγαζιά στολισμένα. Εικόνες από την αγορά στο Βαθύ, που φέτος εκτός από το στολισμό με δέντρα και λαμπιόνια, είχε και ζωντανά στολίδια, σαν την κοπέλλα της φωτογραφίας, που μου έδωσε εις ανάμνησιν(και των εορτών, αλλά και της νεότητάς μου)ένα μικρό μπαλόνι και μια πολύ γλυκιά καραμέλλα(δόση ανεκτή για τα επίπεδα του διαβήτη μου). Εικόνες από το λιμάνι της Σάμου, με τα γλαρόνια εν διαδηλώσει πάνω από την τράτα, αλλά και σε μοναχικές στιγμές, πάνω σε μια σημαδούρα.
Εικόνες αφιερωμένες σε όλους, αλλά εξαιρετικά στους συμπατριώτες, που διαβιούν εκτός του νησιού και της Ελλάδας, για να αισθανθούν κοντά μας, τούτες τις μέρες.
Με πολλή αγάπη και πολλές ευχές για καλά Χριστούγεννα.
(Για την Πρωτοχρονιά θα τα ξαναπούμε)

1 σχόλια:

Τη 12/24/2007 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ε ρε και να είμασταν στην Kαλλιθέα να πίναμε καμιά σούμα ...χρόνια καλά φίλε Γιώργο τα χαιρετίσματα μου στους Μαυρατζαίους!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα