Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Υπό την αιγίδα των δασκάλων...

Διακρίνετε στην αφίσα, το αφιέρωμα στον δικό μας ποιητή, που διοργανώνει το Λύκειο του Καρλοβάσου, της πόλης που πέρασε ένα μέρος της ζωής του και αγάπησε μαζί με την Φαλίτσα του, ειδικά εκείνο το κυμοθάλασσο, όπου "αρμένιζε" η έμπνευσή του.
Αν σας προβλημάτισε λίγο ο τίτλος της ανάρτησης, είναι γιατί διάβασα κάτω από τον τίτλο και τους υπεύθυνους καθηγητές της εκδήλωσης, ότι αυτή είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καρλοβασίων και θυμήθηκα... γιατί αυτό που θέλουν κάποιοι είναι να ξεχνάμε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος Δήμος και οι ίδιοι πάνω κάτω άνθρωποι, που "τράβηξαν μέσα" στα ενδότερα, τις προτομές του Ρίτσου και του άλλου μεγάλου Σαμιώτη του Αλέξη Σεβαστάκη, φοβούμενοι μη και η λάμψη τους ρίξει τη σκιά της πάνω απ΄ τη πόλη. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, τον αγώνα που δόθηκε τότε και τις δικαιολογίες που ακούστηκαν από επίσημα και μη χείλη ασεβών προς τη μνήμη των δύο μεγάλων πνευματικών ανθρώπων αυτού του τόπου. Και πρέπει όλοι να καταλάβαμε τότε γιατί αυτή η σπουδή της απόσυρσης των προτομών από την κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου.
Είτε είναι υποκρισία η "αιγίδα" τώρα του Δήμου, είτε είναι φιλοτιμία εξ ανάγκης, εγώ δεν θα πάω στην εκδήλωση, μόνο και μόνο γιαυτή την "αιγίδα". ΄Οπως δεν πήγα και δεν θα πάω ούτε σε κομματική εκδήλωση τιμής στον ποιητή, γιατί δεν τον αφήνω(τον ποιητή) σε κανέναν, είτε να τον οικειοποιηθεί, είτε να τον "τιμήσει" υποκριτικά.
΄Οσοι θέλετε να πάτε, η εκδήλωση είναι την
Τετάρτη 6 Μάη στις 7,30 το βράδυ στην αίθουσα του Δήμου Καρλοβάσου, όπου φιλοξενείται και η προτομή του, μαζί με αυτή του Αλέξη, στο βάθος της πλατείας, απ΄ όπου αποσύρθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα