Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΙΥΙ VUSLAT

...Ο τίτλος σημαίνει στα Τουρκικά ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ(ΕΠΑΝΕΥΡΕΣΗ) κι αυτό που ζήσαμε τις δυό βραδιές 14 και 15 Μαίου σε Καρλόβασι και Βαθύ ήταν ένα καταπληκτικό σε αποτέλεσμα αντάμωμα, αφού συνυπήρξαν επί σκηνής, έστω και συνεχόμενα δύο σχήματα, που έδωσαν μενεξεδί ηχόχρωμα, με τραγούδια και μουσικές από την "καθ΄ ημάς Ανατολή".
Από τη μια η χορωδία ΗΔΥΛΗ, γνωστή κι αγαπημένη, υπό την διεύθυνση ενός πανάκριβου για τον μικρό μας τόπο μουσικού καθηγητή, του Γιώργου Κουμαραδιού, που απέδωσε τα "οκτώ τραγούδια της Μικράς Ασίας" σε επεξεργασία για 4φωνη χορωδία του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη(ή Κώστα Γιαννίδη)...
κι από την άλλη το μουσικό σχήμα Vuslat τρεις καταπληκτικοί μουσικοί με σάζι, ούτι και έναν απίθανο τύπο στα κρουστά που απέδωσε επτά κομμάτια, με μοναδική δεξιοτεχνία, αυθεντικότητα και εκφραστικότητα, που εντυπωσίασαν τις κατάμεστες και τις δύο βραδιές αίθουσες σε Καρλόβασι και Βαθύ.
Τέτοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες είναι που ανεβάζουν το επίπεδο ψυχαγωγίας του τόπου μας, μακριά από προχειρότητες, δήθεν "ιδιαιτερότητες" και ελιτίστικες λογικές. Η ΗΔΥΛΗ στα λίγα χρόνια ύπαρξής της και ειδικά από τότε που ο Γιώργος Κουμαραδιός ανέλαβε την διδασκαλία και διεύθυνσή της, έχει αποδείξει ότι τιμά με το παραπάνω την εκτίμηση και την αγάπη όλων των συμπατριωτών, υπεράνω τεχνητών διαχωρισμών.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους, έναν-έναν, από τον δάσκαλο ως τον τελευταίο(χωροθετικά)χορωδό. Ευχαριστούμε και το τριο Vuslat γιαυτή την πανδαισία, με τους ήχους της "δικής" μας μουσικής, αυτής που παρά τις όποιες αποπροσανατολιστικές προσπάθειες, της ανήκουμε και μας ανήκει.
Υ.Γ.Εχω και βίντεο αλλά μέχρι στιγμής στάθηκε αδύνατο να τα ανεβάσω, συγνώμη, επιφυλάσσομαι(ίσως ανέβουν στο facebook).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα