Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Τράβα κορδέλλα...

Αυτές είναι τελικά οι επενδύσεις του μέλλοντος, επενδύσεις με μέλλον, για ένα μέλλον που θα έχει περισσότερα γηρατειά από το παρόν και το παρελθόν, γηρατειά που θα χρήζουν φροντίδας, μια που η πολυαγαπημένη τρίτη ηλικία, "εγκαταλείπεται" ποικολοτρόπως και για πολλούς λόγους και η φροντίδα της εναπόκειται στα ευαγή ιδρύματα, αφού στα σπίτια ένας ηλικιωμένος άνθρωπος είναι βάρος, έως και μη ενδεικνυόμενο αξεσουάρ(εκτός κι έχει "πεπαχυλήν σύνταξιν", οπότε αλλάζει και η αντιμετώπιση).
Για να εξηγήσω όμως τον τίτλο θα πρέπει να πω την παρακάτω ιστορία: Κάποτε όταν σχεδιαζόταν η κατασκευή του ψυχιατρείου στο Δαφνί, μετρούσαν με την γνωστή κορδέλλα τους οι μηχανικοί και κάποιος περαστικός τους ρώτησε τι θα κατασκευαστεί στο χώρο. ΄Οταν λοιπόν του απάντησαν με την φρασεολογία της εποχής "τρελλοκομείο", αυτός ανεφώνησε "ε, τότε, τράβα κορδέλλα", δηλαδή είναι πολλοί για "μέσα".
Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι το ίδιο θα πρέπει να πούμε και στην περίπτωση των οίκων ευγηρίας και με αφορμή την νέα πτέρυγα του Γηροκομείου Σάμου, που εικονίζεται, μια που το μέλλον μας θα χρειαστεί μεγαλύτερους τέτοιους χώρους. Τραβάτε κορδέλλα λοιπόν!

1 σχόλια:

Τη 11/30/2007 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εγώ, πάντως, έχω ήδη σταμπάρει ένα δωματιάκι στη νέα πτέρυγα.
Γίνεται, άραγε, να το καπαρώσω από τώρα? Θα το χρειαστώ οσονούπω...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα