Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Αχ αυτές οι δύο όψεις!

Νομισμάτων ιστορία, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε η τράπεζα ΑΛΦΑ Σάμου, στην αίθουσα του Δήμου Βαθέος και εμπεριείχε τοπικό-Σαμιακό-ενδιαφέρον, μια που στην συλλογή της υπάρχουν νομίσματα της αρχαίας Σάμου, που τα είδαμε και σε διαφάνειες κι ακούσαμε γι΄ αυτά από την ομιλήτρια δρα Δήμητρα Τσαγκάρη. Κατάμεστη η αίθουσα, και στα σχόλια που κάναμε ήταν, ότι γι΄ αυτό που σε απασχολεί μια ζωή, το χρήμα δηλαδή, το νόμισμα και η απόκτησή του, έχεις ίσως και την περιέργεια, να το πω απλά, να δεις πώς την βόλευαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που δεν το είχαν αναγάγει και σε θεό όπως εμείς οι σύγχρονοι.
Βέβαια η επιτυχία της εκδήλωσης έχει να κάνει φαντάζομαι και με το οργανωτικό μέρος κι αυτά να τα βλέπουν κάποιοι φορείς, σύλλογοι, αλλά και δημόσιοι οργανισμοί με την ευρεία έννοια, που κάνουν κατά καιρούς εκδηλώσεις και δεν το μαθαίνουν ούτε οι ...διπλανοί τους.
Φυσικά, σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, εκτός από την ομιλία, ο νους και το ενδιαφέρον του κοινού επικεντρώνεται και στο κέτερινγκ που ακολουθεί και κατά πόσο εξαπλούται αυτό, πόσους πάγκους καταλαμβάνει. Διότι, κακά τα ψέματα αγαπητοί μου επισκέπτες, όπως συμβαίνει και με τους λέβητες στα εξωκκλήσια, άμα δεν έχει φαί στο τέλος ,κανείς δεν κάνει την...αρχή, να έρθει.


1 σχόλια:

Τη 11/29/2007 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, θες να πεις, πως φάγατε καλά στην εκδήλωση της Άλφα; Κρίμα που την έχασα. Μήπως έμαθες αν θα υπάρξει και συνέχεια?

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα